Archief

Zaalkorfbal: Valto wint topper van Merwede

Eerste klasse D

ODO kon geen goed vervolg geven na de winst op Velocitas. De Maaslandse formatie was in sporthal De Hoornbloem in Den Hoorn kansloos tegen DES. Door de zege blijft ODO op een gedeelde zesde plaats staan met Velocitas. Beide ploegen hebben zes punten uit negen wedstrijden. De achterstand op de middenmoot bedraagt vier punten. DES blijft in het spoor van koploper Fortis. Komende zaterdag krijgt ODO weer een zware dobber. Fortis komt in Maasland op bezoek.

Tweede klasse G

ONDO heeft de tweede plaats heroverd. Na de nederlaag tegen koploper Rapid wist de 's-Gravenzandse ploeg het treffen met laagvlieger ZKC'31 met 13-12 te winnen. De achterstand op koploper Rapid bedraagt zes punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Belangrijker is dat ONDO bijna veilig is voor een nieuw seizoen in de tweede klasse. Alleen de kampioen promoveert naar de eerste klasse.

Tweede klasse I

CKC Maassluis en Valto blijven koploper KCR op de voet volgen. Alle drie ploegen kwamen tot winst. Valto overtuigde in de topper tegen Merwede, de ploeg die vorige week nipt wist te winnen van CKC Maassluis. In sporthal Vreeloo eindigde het duel in een ruime overwinning voor Valto: 19-15. CKC Maassluis had in eigen sporthal meer moeite met tegenstander DVS'69: 16-14. De achterstand van de twee regiogenoten op koploper KCR bedraagt vier punten. CKC Maassluis moet nog inhalen tegen TOGO.

Derde klasse J

De strijd om het kampioenschap blijft gaan tussen Dijkvogels en Olympia. De koplopers kwamen in ronde negen tot winst. Dijkvogels ging op bezoek bij Paal Centraal en won met 13-11.