Archief

'Start wederopbouw van ons gesloopte dorp'

Vier organisaties uit Ter Heijde hebben een dringend beroep op de gemeenteraad van Westland gedaan om ervoor te zorgen, dat de nieuwbouw van woningen niet langer wordt uitgesteld. Zij smeken de raad, dat er uiterlijk halverwege dit jaar wordt begonnen "met de wederopbouw van ons gesloopte dorp".

Aanvankelijk stond de nieuwbouw van 'Ter Heijde fase 1' gepland voor 2011 en waren er al tientallen woningen afgebroken, met als resultaat een kale vlakte midden in het dorp. Door woningbouwcorporatie Arcade is onlangs gesteld, dat zij geen financiering meer kan verkrijgen voor nieuwe projecten, maar alleen nog voor lopende projecten.

Dat Arcade meent, dat 'Ter Heijde fase 1' niet tot de lopende projecten behoort, wordt door de organisaties als "de onzin ten top" bestempeld. "Wel eerst de bewoners uitplaatsen, dan bijna 1/5 van het dorp afbreken, de plannen uitwerken, de bestemmingsplanprocedure doorlopen en dan vervolgens durven zeggen dat het geen lopend project zou zijn. Dit slaat werkelijk nergens op", betogen zij.

Overigens zijn het ook enkele dorpsgenoten, die voorlopig een spaak in het wiel hebben gestoken, omdat zij bezwaar hebben gemaakt tegen het hoogbouwgedeelte in fase 1. "Hoewel wij dit jammer vinden, willen wij dit wel erkennen als een goed recht", stellen de organisaties. Daarom pleiten zij ervoor, dat zo snel mogelijk begonnen wordt met de woningbouw waartegen geen bezwaar is gemaakt en dat ten aanzien van het appartementencomplex de procedure bij de Raad van State wordt afgewacht.

De brandbrief aan de gemeenteraad is ondertekend door de voorzitters van de dorpsvereniging, de huurdersvereniging Hint, de Projectgroep Ter Heijde en de voorzitter van de kerkenraad van de lokale Hervormde Gemeente.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen