Handbal: dames Westlandia winnen overtuigend

De reserves van Quintus wonnen na de uitwedstrijd ook de return tegen Univé/Achilles. In de Sosefhal in Honselersdijk had de Heulse ploeg weinig problemen met de tegenstander. In het eerste bedrijf gaven de bezoekers nog enge tegenstand (12-8), maar in de tweede helft wist Quintus op efficiënte wijze de tegenstander op zij te zetten. Quintus behaalde door de 30-15 overwinning de zesde seizoensoverwinning binnen. Coach Henri Reijgersberg hoopt dat zijn ploeg aanstaande dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Westlandia hetzelfde niveau zal laten zien, zodat de Heulse ploeg zich kan kwalificeren voor de achtste finales van de landelijke beker.

DIOS kon in Berkel-Enschot net niet voor een stunt zorgen. In sporthal 't Ruiven was de spanning aan het eind van de wedstrijd te snijden. De thuisploeg stond 4 minuten voor tijd nog voor met 23-19. DIOS wist binnen twee minuten de marge terug te brengen tot één doelpunt, maar verder dan dit konden de bezoekers niet komen. De ruststand was 12-7 in het voordeel van White Demons. DIOS blijft ondanks de nederlaag op een vijfde plaats staan. Steve Pottuyt was topscorer met zes doelpunten.

Westlandia lijkt definitief te zijn afgehaakt in strijd om de titel. De Naaldwijkse ploeg verloor voor de derde keer op rij. Na nederlagen tegen EHC en Oliveo volgde een nederlaag tegen het vierde team van Hercules, dat als achtste geklasseerd stond. De nummer vier van de ranglijst verloor in sporthal Boswijk in Den Haag met 35-32.

Het belangrijkste nieuws na afloop van de wedstrijd tegen Kwebbel/E&O was voor trainer Alex Curexcu dat Westfriesland/SEW verloren had van landskampioen Sercodak/Dalfsen waardoor de derde plaats in de reguliere een feit was met nog twee duels te gaan. Komende dinsdag haalt Quintus in tegen Hanbal Venlo en zaterdag eindigt de reguliere competitie met het treffen tegen Dalfsen. Deze ploeg is ook de eerste tegenstander in de play-offs.

In sporthal Angelslo viel weinig te genieten tussen Quintus en het in degradatienood verkerende Kwebbel/E&O. Het niveau was niet goed en de wedstrijd was al na ruim een kwartier gespeeld. Quintus leidde toen al met 10-2. De Heulse ploeg bouwde langzaam de marge uit en ging rusten met een 18-7 voorsprong. In de tweede helft was er weinig te beleven en waren de leuke acties sporadisch. De uiteindelijk zege voor Quintus werd 36-18.

Westlandia heeft in sporthal De Pijl een uitstekende overwinning geboekt op Bentelo. De Naaldwijkse dames wonnen van de nummer vijf van de ranglijst met 29-20. Met name de breaks van de thuisploeg deden Bentelo de das om. Westlandia ging rusten met een 15-9 voorsprong. Na de pauze wist Westlandia de voorsprong te consolideren en behaalde het de negende overwinning van het seizoen. Stefan van Dalen scoorde zeven doelpunten, Patty Kouwenhoven en Jenny van der Hoeven waren vijf keer succesvol en Kirby van Adrichem wist tot vier treffers te komen.

De reserves van Quintus verloren de topper in Emmercompascum van DOS. De thuisploeg nam ruimschoots revanche op de nederlaag in Kwintsheul: 37-27. In sporthal De Klabbe leidde DOS met rust al met 17-12. Voor Quintus betekende het de tweede uitnederlaag van het seizoen. Eerder werd verloren van de reserves van Wstfriesland/SEW. De Heulse ploeg staat nu op een vierde plaats.

Voor de tweede keer op rij wist VELO de overwinning te pakken. In Mill nam de Wateringse ploeg revanche op MHV'81,want op de openingsdag van de competitie stal MHV'81 de zege in de laatste seconde in Wateringen. In sporthal De Looijerij wist VELO een 21-19 overwinning te pakken. Het was de vijfde zege in een uitbeurten de zevende overwinning van het seizoen.

Verburch heeft na het gelijkspel tegen Hercules de draad weer opgepakt. In de Jan van der Valk sporthal werd Gemini gedeclasseerd. De Poeldijkse dames wonnen met 32-10. De achterstand op koploper United Breda blijft vijf punten.