Archief

OpMaat kan seizoen afmaken

Muziekcentrum OpMaat kan doorwerken tot 1 juli en dat betekent dat het seizoen 2012-2013, op twee weken na, afgemaakt kan worden. Dat is de uitkomst van het overleg van de wethouders Van der Wees (Maassluis), Grijzen (Schiedam) en Robberegt (Vlaardingen) met het bestuur en de directie van OpMaat.

Het muziekcentrum, dat in betalingsproblemen verkeert, heeft in de begroting aanpassingen doorgevoerd in de kosten van de bedrijfsvoering. De betrokken gemeenten komen OpMaat tegemoet met diverse maatregelen. Zo zien Maassluis en Vlaardingen af van de terugvordering van het niet gebruikte deel van een vroegere subsidie. In Maassuis is dat een bedrag van 4.000 euro.

Daarnaast betalen de gemeenten in de maand mei 60% van de subsidie van juni uit, en de subsidie van de maand juli wordt in juni uitbetaald. Dit omdat OpMaat anders in mei in liquiditeitsmoeilijkheden komt door de verplichte betaling van vakantiegeld aan het personeel.

Los van de bezuinigingen op de subsidie is er een liquiditeitstekort bij OpMaat. Het bestuur gaat nu juridisch advies inwinnen over wat te doen na 1 juli a.s.

Categorieen:
Maassluis Algemeen