Archief

LPF: college negeert ambtelijke misstanden

De raadsfractie van LPF Westland neemt geen genoegen met de beantwoording van de door haar ingediende schriftelijke vragen over, wat zij noemt, "misstanden in de ambtelijke organisatie". In de gemeenteraadsvergadering van februari zal LPF het onderwerp aan de orde stellen om er ook met de andere fracties van gedachten over te wisselen.

"Hoewel de vragen meer dan duidelijk waren, is toch weer gebleken dat het college bij de beantwoording opzichtig om de door veel ambtenaren en inwoners geconstateerde problemen heen probeert te lopen. Sommige antwoorden blinken uit in nietszeggendheid, sommige vragen worden zelfs niet beantwoord", stelt de LPF.

De fractie zegt zich te blijven verbazen, dat het college van B en W "het gewoon niet wil oppakken". De kritiek betreft onder meer omschrijvingen als "daar herkennen we ons niet in". Volgens de LPF "laten de feiten simpelweg anders zien".

De fractie kondigt aan, "daar waar nodig met moties kaders aan te scherpen en duidelijk te maken dat wij het in ieder geval niet meer pikken". Daaraan wordt toegevoegd: "Inmiddels zijn we al door veel mensen benaderd die onze constateringen herkennen en ondersteunen."

Categorieen:
Westland Algemeen