Archief

Museum in teken van 400 jaar Maassluis

Het Museum Maassluis zal in 2014 al zijn activiteiten richten op het 400-jarig bestaan van de stad. Daarover zijn afspraken gemaakt met de Stichting 400 jaar Maassluis, die alle festiviteiten in dat jaar overziet. Eind dit jaar komt er al een tentoonstelling die wordt gewijd aan 400 jaar Maassluis.

"We doen dat samen met de Historische Vereniging Maassluis (HVM). Doordat de voorzitter van de HVM ook in ons stichtingsbestuur zitting heeft, zijn de lijntjes onderling erg kort. We stellen ons er heel wat bij voor", aldus Hans Ploeg voorzitter van Stichting Museum Maassluis.

Het museum zit nu midden in een metamorfose, doordat het per 1 januari is overgegaan naar een zelfstandige stichting. Voorzitter Hans Ploeg: "Het is van groot belang, dat we er bekendheid aan geven hoe we van een gemeentemuseum transformeren naar een particulier instituut. Het moet een plek worden waar je gemakkelijk binnenloopt. We hebben ideeën genoeg."

Het Museum Maassluis gaat zich vooral richten op het publiek in Maassluis en de regio. "We worden geen nationaal museum," stelt Pieter Stamperius, vertegenwoordiger van de Vereniging Vrienden Gemeentemuseum. Uitgangspunt is dat kunst en historie in gelijke mate aan bod komen in het museum.

Belangrijk in de nieuwe situatie is ook dat het museum, veel meer dan voorheen, draait op vrijwilligers. Naast de twee parttime-beroepskrachten, Pieter van Houten en Friedie Kloen, is het streven het aantal vrijwilligers uit te breiden tot zo'n vijftig.

Categorieen:
Maassluis Algemeen