Archief

Baars (De Naald) positiever over verzelfstandiging

Nico Baars, directeur van WestlandTheater De Naald is weer wat positiever gestemd ten aanzien van de gesprekken over verzelfstandiging van het theater. Dinsdagavond was daarover een raadsinformatiebijeenkomst. "Ik heb vooral een goed gevoel aan deze bijeenkomst overgehouden omdat er niet alleen óver De Naald is gesproken, maar vooral ook mét De Naald", aldus Baars.

Begin december hield de theaterdirecteur nog een kater over aan een gemeenteraadsvergadering, waarin het doorhakken van een knoop over de verzelfstandiging werd doorgeschoven. Baars had toen geen gelegenheid om zelf te spreken, terwijl raadsleden veel vragen hadden. Dinsdagavond had hij die mogelijkheid wel.

De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt. Het gaat dan met name om het maken van een sociaal plan voor de huidige medewerkers en de juridische overgang van gemeentelijke instelling naar stichting met een prestatiecontract. Daarmee moet ook de 'sturingsrelatie' tussen de gemeente en een zelfstandige Naald duidelijk worden.

Baars wil graag sneller stappen nemen in het verzelfstandigingsproces. Daarbij hoopt hij dat de gemeente in haar opdracht voortborduurt op het aanbod zoals het nu is, met circa 125 professionele, 45 amateur- en 700 filmvoorstellingen per jaar. "Het is juist de huidige samenstelling van ons aanbod die het succes van De Naald bepaalt", aldus Baars.

Categorieen:
Algemeen