Archief

Schansbrug blijft Maassluise raad dwarszitten

In de gemeenteraad van Maassluis bestaan nog veel vragen over hoe het komt, dat de renovatie van de Schansbrug in plaats van 400.000 euro circa 756.000 euro heeft gekost. Het onderwerp stond dinsdagavond voor de tweede keer op de agenda van een commissievergadering.

Rode draad in het debat is, dat de gemeenteraad het gevoel heeft niet voldoende te zijn geïnformeerd over de gang van zaken. Marcel 't Hart, raadslid van de CDA-fractie, gaf aan dat het vanaf dag 1 al duidelijk was dat er een overschrijding zat aan te komen wegens onvoorziene werkzaamheden. Volgens René Hofman, directielid van de gemeente, klopt het dat er meerwerk was, maar pas bij 250.000 euro hoefde de raad geïnformeerd te worden. Dit is volgens hem ook gebeurd en de raad heeft daar ook mee ingestemd.



Eerder liet het college van B en W weten, dat de afdeling Stadsbeheer het boetekleed aantrekt en erkent, dat het betrokken ingenieursbureau Movares beter had moeten worden aangestuurd. Anderzijds wordt gesteld, dat zij van het ingenieursbureau had mogen verwachten, dat het na de visuele inspectie zou hebben aangedrongen op een uitgebreider onderzoek.

Op de vraag van de fractie van D66 of de gemeente "na deze miskleun van het ingenieursbureau", zich door hetzelfde bureau laat adviseren over de meerjaren onderhoudsplannen voor de bruggen, kwam uit ambtelijke hoek een bevestigend antwoord. Die opdracht is namelijk al is uitgegeven ten tijde van het eerdere werk aan de Schansbrug.

Wethouder Keijzer reageerde hierop: "U noemt het een miskleun. Wij hebben aangegeven, hoe het proces is verlopen. Op basis van een goede evaluatie bekijken we het per project."

Ook na deze tweede commissievergadering over dit onderwerp zijn de fracties van mening, dat nog niet alle antwoorden op tafel liggen. Vandaar dat aan de bruggenkwestie binnenkort een debat in de gemeenteraad wordt gewijd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen