Archief

Basisschool Maassluis niet meer onder intensief toezicht

De Montessorischool in Maassluis heeft van de Inspectie van het Onderwijs een voldoende voor de kwaliteit van het onderwijs gekregen. Dit betekent, dat de school niet langer onder intensief toezicht staat. De inspectie spreekt haar waardering uit voor de wijze waarop de directie en het team van deze basisschool te werk zijn gegaan met het verbeterplan.

In november 2010 kwam er een vernietigend rapport naar buiten waaruit bleek dat de school als zeer zwak werd beoordeeld. Er waren in de voorafgaande periode enkele tientallen leerlingen van de school gehaald door hun ouders.

Als nieuwe directeur trad Debby van den Burg in dienst. Zij moest orde op zaken stellen. Naar aanleiding van de meest recente inspectie kan geconcludeerd worden, dat het de nieuwe directeur en haar team is gelukt om de kwaliteit van de school op orde te brengen.

Zo geeft de inspectie aan, dat zij in alle groepen van de school een leeromgeving heeft aangetroffen die uitermate goed is verzorgd. De afstemming op de onderwijsbehoeften is daarmee voldoende gerealiseerd.

Er blijft evenwel nog het nodige werk aan de winkel. "De eindopbrengsten tonen, in tegenstelling tot de tussentijdse resultaten, nog geen duurzaam beeld", zo houdt de inspectie de druk op de ketel.

Categorieen:
Maassluis Algemeen