Archief

Minister Asscher steunt Westland

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil er alles aan helpen doen om waar mogelijk onwenselijke schijnconstructies met Midden- en Oost Europese uitzendbureaus te voorkomen en aan te pakken.



De minister bespreekt woensdag met verschillende gemeenten hoe de mazen in de wet gedicht kunnen worden. Ook zal hij het probleem aankaarten bij sociale partners, de Belastingdienst en de ministeries van Veiligheid en Justitie en Economische Zaken. Dit schrijft de minister maandag in een brief aan de Tweede Kamer.



Asscher reageert hiermee op de noodkreet van de gemeente Westland afgelopen zaterdag. Bij monde van wethouder Weverling zei de gemeente zich zorgen te maken om uitzendbureaus uit Midden- en Oost-Europa die in ons land arbeidsmigranten tegen een lager tarief aan het werk kunnen stellen. Volgens de gemeente zorgen deze bureaus voor oneerlijke concurrentie en een verslechterde positie van de arbeidsmigrant.



Asscher vindt dat migranten die hier komen werken, dezelfde rechten en plichten hebben als Nederlandse werknemers. Uitbuiting van arbeidsmigranten, onderbetaling en oneerlijke concurrentie komt volgens hem te vaak voor. "Schijnconstructies leiden tot oneerlijke concurrentie waarvan goede werkgevers en werknemers de dupe zijn", aldus Asscher.

Categorieen:
Westland Algemeen