Zondagvoetbal: goede start VELO na winterstop

Westlandia en Alphense Boys waren de enige twee ploegen die in actie kwamen. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het topduel tussen beide ploegen in een gelijkspel: 1-1. Alphense Boys heeft nu alleen de leiding genomen en heeft één punt voorsprong op Koninklijke HFC, maar de ploeg uit Alphen aan de Rijn heeft maar liefst drie wedstrijden meer gespeeld. Westlandia volgt op plaats vier met vijf punten achterstand op Alphense Boys.

VELO opende na de winterstop ijzersterk op eigen sportpark. Aan de Noordweg in Wateringen leidde de thuisploeg bij rust al met 2-0 tegen RKDEO. Na de pauze wist VELO nog eenmaal tot score te komen. Door de 3-0 zege loopt VELO weg van de onderste ploegen. Van de zes geplande wedstrijden gingen er maar twee door in deze klasse.

Derde klasse A

De topper in Den hoorn tussen Den Hoorn en Foreholte is geëindigd in een overwinning voor de bezoekers uit Voorhout. In een spannende wedstrijd scoorde Foreholte pas in de tweede helft de winnende treffer. Het verschil tussen beide ploegen was minimaal getuige de 0-1 zege voor Foreholte. Den Hoorn blijft koploper, maar door de nederlaag bedraagt het verschil tussen Den Hoorn en Foreholte nog één punt.

Verbruch heeft twee kostbare punten verloren in het uitduel tegen Groeneweg. De Poeldijske ploeg kwam in de eerste helft achter met 1-0. In de tweede helft leek Erwin de Vos de matchwinner te worden voor Verburch. De routinier scoorde de gelijkmaker en bracht zijn ploeg uit een benutte strafschop op voorsprong: 1-2. Vlak voor tijd scoorde Groeneweg alsnog de gelijkmaker. Het verschil tussen koploper Concordia en Verburch bedraagt nu drie punten.