Archief

Markt Maassluis mogelijk op Marelplein

De vrijdagmarkt in Maassluis gaat mogelijk verhuizen naar het Marelplein naast de Immanuëlkerk. Momenteel wordt die markt nog gehouden op het parkeerterrein achter de Nieuwstraat. Een eventuele verhuizing naar het Marelplein geldt niet als voorkeur van zowel de ondernemers in het centrum als de marktkooplieden zelf. Zij verkiezen de locatie Markt, het centrumplein van de stad.

Uit onderzoek is naar voren gekomen, dat de Markt een goede, maar te krappe locatie is, laat het college van burgemeester en wethouders weten. Er is geen ruimte voor uitbreiding en de Markt kan niet ingericht worden als verblijfsgebied op de dagen dat er geen markt is. Wel zou de Markt geschikt zijn voor het houden van themamarkten zoals voor biologische streekproducten.



Onder de marktkooplieden is een enquĂȘte gehouden of het Marelplein een optie is voor de vrijdagmarkt. Met overgrote meerderheid is deze locatie door hen van de hand gewezen op basis van meerdere bezwaarpunten. De belangrijkste reden is de verkeersonveilige situatie die ontstaat doordat bezoekers aan de markt altijd eerst moeten oversteken. Daarom wordt momenteel onderzocht of de verkeerssituatie bij het Marelplein kan worden aangepast.



In de loop van dit jaar zal er een keuze worden gemaakt waar de vrijdagmarkt voortaan gehouden zal worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen