Handbal: heren Westlandia verliezen in laatste minuut

DIOS behaalde een eenvoudige zege op het laag geklasseerde Venus/Nieuwegein. In de Ballonhal in Den Hoorn leidde de thuisploeg na de eerste helft met 13-11. Na de pauze kwam het krachtsverschil tussen de nummer vijf DIOS en de nummer 10 Venus/Nieuwegein duidelijk tot uitdrukking. DIOS won het duel met negen doelpunten verschil: 31-22. DIOS won voor de vierde keer dit seizoen een thuiswedstrijd uit negen beurten en blijft vijfde op de ranglijst.

Westlandia heeft in een spannende wedstrijd aan het kortste eind getrokken. Sterker nog, koploper Oliveo leek op het eerste gelijkspel van het seizoen af te stevenen, echter in de slotminuut wist Oliveo de wedstrijd alsnog te winnen. Bij een gelijke stand van 36-36 wonnen de bezoekers in de sporthal De Pijl de wedstrijd met een benutte strafworp in de laatste minuut: 36-37. Voor de Naaldwijkers betekende het de tweede thuisnederlaag uit zes beurten. Westlandia blijft in de top vier staan.

De reserves van Quintus en tegenstander Venus/Nieuwegein speelden een spannende wedstrijd in de Van der Voorthal. De bezoekers uit Nieuwegein namen na de eerste helft de leiding met 11-9. Na de pauze maakte de Heulse ploeg de achterstand ongedaan. Wat volgde was een wedstrijd waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed in de weg legde. Met nog ruim zeven minuten te spelen was de stand 21-21. Vier seconden voor tijd gooide een Heulse speelster de winnende treffer binnen 23-22. Quintus won voor de zevende keer een thuiswedstrijd uit negen duels.