Archief

Zaterdagvoetbal: Maasdijk haalt flink uit

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop geen schade opgelopen. De trotse koploper won de uitwedstrijd tegen Achilles Veen met gemak 4-2. De voorsprong op de naaste achtervolgers ASWH en RVVH is opgelopen tot zeven punten.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande kon op eigen veld tegen Voorschoten'97 niet tot winst komen. Het bleef op het Julianasportpark eindigde het treffen op 1-1 en dat was gezien het spelbeeld voor beide ploegen het hoogst haalbare.

Tweede klasse C

Sportclub Monster trad in het treffen tegen TAVV aan met een mix van het tweede en derde team. Op sportpark Polanen verloorde kampioenskandidaat met 1-2 van de degradatiekandidaat. Daarnaast eindigde de thuisploeg met acht spelers na drie rode kaarten.

In strijd om de p/d plaatsen te ontlopen deden de regioploegen goede zaken. Naaldwijk speelde gelijk tegen koploper DSO en haalde hiermee een zwaar bevochten punt binnen. Lyra deed goede zaken door een driepunter te scoren in Scheveningen. HVC'10 haalde uit in en tegen Gouda en won met 6-0. In de onderste regionen is het spannend met vooralsnog vijf ploegen voor drie veilige plaatsen.

Tweede klasse D

De druiven waren zuur voor VDL. De ploeg uit Maassluis opende snel de score en vergat door te drukken. Hekkensluiter Hellevoetsluis sloeg in de tweede helft toe en nam de drie punten mee naar huis. Bij winst had VDL een goede plaats in de middenmoot kunnen innemen, nu moet VDL meer naar onder kijken.

Derde klasse C

MVV'27 en Honselersdijk blijven meedoen om de bovenste plaats. De Maaslandse ploeg verspeelde in de slotseconde een voorsprong (2-2), maar blijft wel koploper. MVV'27 stond na de eerste helft met 2-1 voor tegen Westlandia. De overwinning leek bijna binnen totdat de arbiter Westlandia een strafschop toekende na een vermeende overtreding van keeper Jesse Lub, die kreeg tevens de rode kaart. De achtervolgers Die Haghe en Honselersdijk wisten eveneens tot winst te komen.

Honselersdijk won de streekderby tegen MSV'71, dat tegen degradatie strijdt. Op sportpark De Strijphorst sprong de thuisploeg zuinig met de kansen om en scoorde effectief: 3-1. MSV'71 blijft in de problemen.

KMD lijkt definitief af te halen in de titelstrijd. In Den Haag verloor de winnaar van de eerste periode met 3-1 van sv Houtwijk. De achterstand van KMD op MVV'27 bedraagt nu zeven punten.

Maasdijk lijkt het ritme te pakken te hebben. Voor de winterstop won de Maasdijkse ploeg van Semper Altius en na de winterstop opende Maasdijk tegen hekkensluiter RAS sterk. Maasdijk kwam makkelijk tot score en stond al snel met 4-0 voor voordat een Hagenaar met rood van het veld werd gestuurd. De uitslag werd uiteindelijk 9-0 voor Maasdijk.

Karakteristieken



Achilles Veen - Excelsior Maassluis 2-4 (0-2)

Niels Redert, Jarno Reurink (3), Bas van Loon



FC 's-Gravenzande - Voorschoten '97 1-2 (0-1)

Domingos Lopes de Brito

SVC '08 - Lyra 0-2 (0-1)

Johnny Vermeer, Bob Zwinkels



sportclub Monster - TAVV 1-2 (0-1)

André Rohan

Rode kaarten: Sven de Jong, Jelle van den Arend (2x geel), Martijn Bentvelzen (2x geel)

DSO - Naaldwijk 1-1 (1-0)

Leon Voskamp

Gouda - HVC '10 0-6 (0-2)

Jeroen Rensen (2), Leroy Smits, Jurgen Warbout (2), Sam van Poorten



VDL - Hellevoetsluis 1-2 (1-0)

Rodney Remmerswaal

Honselersdijk - MSV '71 3-1 (3-0)

H'dijk: Leon de Brabander (2), Jeroen Vogels

MSV'71: Bas Lankwarden

Houtwijk - KMD 3-1 (1-0)

Danny Wiegers



Maasdijk - RAS 9-0 (5-0)

Silvio Vermeer (3), Jente van Staalduinen (3), Nicky v.d. Ende, Kevin v.d. Berg, Jack Gardien

Westlandia - MVV '27 2-2 (1-2)

W'dia: Bob Dijkhuizen, Brendan van den Berg

MVV '27: Leon van Kesbergen, Kevin Bouter

Rode kaart: Ruud Bijl (2x geel, W'dia), Jesse Lub (MVV)