Archief

Korfbal: ODO pakt belangrijke punten

Eerste klasse

ODO hervatte de competitie met een sterk optreden in eigen huis. De Maaslandse formatie wist voor de tweede keer dit seizoen te winnen van Velocitas: 13-9. ODO moest winnen om in het spoor te blijven van de ploegen in de middenmoot. Door de overwinning staat ODO gedeeld vijfde met KOAG en Velocitas. Alle drie ploegen hebben zes punten. De Maaslandse ploeg heeft dus nog alle kans op lijfsbehoud.

Tweede klasse G

ONDO heeft definitief afgehaakt in strijd om de titel. RAPID lijkt onbedreigd de titel te gaan op eisen in haar klasse. In het Kennemer Sportcentrum Haarlem in Haarlem won koploper RAPID de topper tegen ONDO met 22-20. Het verschil tussen RAPID en ONDO bedraagt na acht speelronden zes punten in het voordeel van de Haarlemse ploeg.

Tweede klasse I

CKC Maassluis en Merwede speelden een schitterende topper. In sporthal De Stoep in Sliedrecht gaven beide ploegen elkaar weinig toe. De spanning was vanaf minuut één te snijden tot aan de laatste seconde. Voor CKC Maassluis waren de druiven zuur, want Merwede scoorde in de slotminuut de winnende treffer: 15-14. Koploper KCR maakte geen fout tegen TOGO en heeft nu vier punten voorsprong op CKC Maassluis dat één duel minder heeft gespeeld.

Valto blijft in het spoor van de top drie KCR, Merwede en CKC Maassluis. In sporthal Westwijk in Vlaardingen won Valto met een verschil van vier treffers: 14-10. Valto blijft vierde met vier punten achterstand op koploper KCR.

Derde klasse J

Dijkvogels en Olympia maakten bij de hervatting van de competitie geen fout. Beide ploegen kwamen tot winst. In sporthal Maasdijk won de thuisploeg gemakkelijk van KIOS: 13-10. De voorsprong van de twee koplopers op de eerste belager bedraagt drie punten.