Handbal: Verburch verspeelt kostbaar punt

Quintus heeft eindelijk de eerste zege in een wedstrijd tegen een top vier ploeg binnen. De Heulse ploeg verloor eerder deze competitie twee keer van VOC, één keer van Dalfsen en één keer van SEW. In sporthal De Bloesem in Wognum bleek de Heulse ploeg veel te sterk voor Westfriesland/SEW: 30-23. Door deze belangrijke zege lijkt de derde plaats bijna zeker. Uit de komende twee wedstrijden tegen Handbal Venlo en Kwbbel/E&O moet minimaal drie punten gehaald worden om zeker te zijn van de derde plaats.

Quintus leidde halverwege de wedstrijd al met 16-12 en gaf deze knappe voorsprong niet weg. Onder aanvoering van Rianne Zonneveld, Kelly Dulfer en Lisanne Zwinkels kon de Heulse ploeg de voorsprong zelfs uitbreiden naar een marge van zeven doelpunten aan het eind van de wedstrijd.

Westlandia behaalde in Eindhoven de derde uitoverwinning van het seizoen. De Naaldwijkse dames wisten de in degradatie verkerende PSV te verslaan. In sporthal De Vijfkamp werd het een 34-30 overwinning: 19-15. Westlandia blijft in de middenmoot staan. Stefanie van Dalen scoorde acht keer en Patty Kouwenhoven was met zeven treffers eveneens op dreef. Verder was de score goed verdeeld bij de Naaldwijkse equipe.

VELO herpakte zich tegen Marsna na de zeperd tegen Verburch. In sporthal Marsana in Meerssen won VELO de vierde uitwedstrijd van het seizoen uit zes beurten. De Wateringse dames speelden zeer gedreven tegen de degradatiekandidaat. Bij rust was de marge zeven doelpunten in het voordeel van VELO: 10-17. De ze marge bleef gedurende het tweede bedrijf nagenoeg hetzelfde. Het resulteerde uiteindelijk in een 31-24 overwinning voor VELO. Door de overwinning verstevigde de Wateringse ploeg har positie in de middenmoot. Patricia Zwinkels scoorde zeven keer.

Verburch verloor voor de eerste keer dit seizoen in eigen huis een punt. Promovendus en middenmoor Hercules snoepte de runner-up een punt af. In een slechte wedstrijd eindigde het treffen in een 25-25 gelijkspel. De Poeldijkse dames blijven in ieder geval tweede staan, maar lijken af te haken in strijd om de titel.

Quintus behaalde eindelijk een gemakkelijke zege op een ploeg uit de onderste regionen. In de Van der Voorthal versloeg de Heulse ploeg het Rotterdamse HARO met 32-23. Vanaf het begin zette de thuisploeg de toon en sloot een goede eerste helft af met een 18-12 voorsprong. Na de pauze zakte het niveau van de wedstrijd. Af en toe was er nog wat te genieten. Belangrijk was de zege met het oog op plaatsing voor de kampioenspoule. Het hoogst haalbare plaats in de reguliere competitie is de derde plaats voor Quintus. Sjoerd Verlaan en Geert Hinskens waren het meest productief met zes treffers.

De reserves van Quintus zullen zich nog een keer achter hun oren krabben na de nederlaag tegen TTL Red-Rag/Tachos. In sporthal De Slagen speelde de Heulse ploeg een draak van een eerste helft en keken tegen een 15-5 achterstand aan. Na rust wist de titelkandidaat niet wat haar overkwam. Quintus maakte het de koploper knap lastig en Tachos mocht blij zijn dat het nog won met 28-25. Quintus blijft in de onderste regionen van de middenmoot staan.