Archief

Regio maakt zich klaar voor schaatsweer

Met de komst van winterweer maakt de regio zich op voor het schaatsen. Aad van Winden, schaatsgoeroe uit Schipluiden, zit bovenop de weersvoorspellingen en voorziet, dat vanaf zaterdag min of meer kan worden gerekend op een periode van zeven tot tien dagen met lichte tot matige vorst. Op grond van deze voorspellingen kunnen de schaatsbanen zich klaar maken.

De gemeente Maassluis zoekt bijvoorbeeld nog vrijwilligers om kaartjes verkopen of de ijsbaan te vegen, maar ook vrijwilligers die liever in de kantine staan om warme chocomel te maken. Ook maatschappelijk stagiair(e)s zijn van harte welkom. Aanmelden kan via de website www.maassluis.nl

IJsclub Vlietland in Schipluiden meldt op zijn website: "De westenwind blaast momenteel z'n laatste adem uit! Wat hierna komt laat zich raden. Hij gaat straks uit het oosten waaien en dan gaat het flink kouder worden. Zelfs eksters bouwen nu aan hun nest. Niet omdat ze al eieren gaan leggen, maar om de komende koude te trotseren."

Op onze website www.wos.nl zal tijdens de vorstperiode extra aandacht worden besteed aan het schaatsen. Zo zal er een kaart te zien zijn met alle georganiseerde schaatsbanen in de regio, of ze open zijn en wat de toegangsprijzen en de openingstijden zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen