Archief

Overvallers genoten voorsprong

De start van de zoektocht naar de overvallers van een woning in Naaldwijk heeft vertraging opgelopen, doordat de overvallen vrouw te voet van haar woning in de Van der Hoevenstraat naar het politiebureau aan de Vierschaar is gegaan om het incident te melden.

De 34-jarige vrouw meldde zich woensdagavond rond 22.00 uur aan het bureau met de mededeling dat zij rond 21.30 uur in haar woning was overvallen. De vrouw verklaarde, dat zij haar deur opende, nadat er was aangebeld. Vervolgens drongen twee mannen van Noord Afrikaanse afkomst haar woning binnen. Ze hebben enkele persoonlijke eigendommen van de bewoonster weggenomen.

De politie is op zoek naar getuigen. Vermoedelijk hebben de twee mannen aan de achterzijde een ruit ingeslagen met bedoeling om binnen te komen. Toen dat kennelijk niet lukte, overvielen zij de vrouw.

Van de twee vermoedelijke daders is het volgende signalement bekend. Beiden zijn tussen de 24 en 30 jaar oud. De lengte van dader één is tussen 1.70 en1.75 mtr. Lengte dader twee tussen 1.75 en 1.80 mtr. Beiden zijn van normaal postuur en ze droegen allebei opgerolde zwarte mutsen. Dader één was gekleed in een zwarte, licht glimmende jas (heupmodel) zwarte broek en zwarte schoenen. Dader twee was gekleed in donkergekleurd trainingsjack met daaronder een zwarte broek. Beide personen spraken accentloos Nederlands.

Wie informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Dat kan desgewenst anoniem op nummer 0800-7000.