Archief

Onderzoek veiligheidsgevoelens homoseksuelen

De gemeenten Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, en Zoetermeer doen onderzoek naar veiligheidsgevoelens van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHTB's). De vier gemeenten behoren tot een grotere groep gemeenten die een beleid hebben met als doel de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van deze groep te bevorderen.

Daarom hebben de gemeenten de Monitor Veiligheidsgevoelens laten ontwikkelen. Met de uitkomsten willen de gemeenten een duidelijk beeld krijgen van eventuele onveilige situaties die de doelgroep ervaart. Met deze kennis gaan de gemeenten op zoek naar oplossingen.

De Monitor Veiligheidsgevoelens zal in januari en februari 2013 uitgezet worden. De uitvoering ligt in handen van Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden. De monitor bestaat een digitale enquête, die via websites en sociale media verspreid wordt. Voor deelnemers die liever een papieren enquête invullen, is een papieren versie van de vragenlijst met antwoordenvelop beschikbaar bij de publieksbalies van de vier gemeentehuizen en bij Bureau Discriminatiezaken.

Meedoen aan het onderzoek kan door naar de website van de gemeente Westland te gaan: www.gemeentewestland.nl

Categorieen:
Westland Algemeen