Archief

Meer maatschappelijk verantwoorde verenigingen

Na het voorbeeld van hockeyvereniging Evergreen gaan nu ook acht collega-vrijwilligersorganisaties aan de slag met Maatschappelijke Verantwoord Verenigen (MVV) in Maassluis. Elke organisatie die het traject ingaat, vormt met leden van hun eigen organisatie een MVV-team.

Het gaat om Kickboksvereniging Fighting4All, Stichting Voedselbank Maassluis, Vluchtelingenwerk Maasdelta Maassluis, CJV Maassluis Luxor, Atletiekvereniging Waterweg, Stichting Maassluis Maritiem, Vereniging Bewonersbelangen Maassluis en de Patiƫnten Belangen Vereniging Maassluis.

De organisaties doorlopen de komende periode, onder begeleiding van een deskundige van MVV Nederland, de stappen van het MVV-traject. Centrale vragen zijn: waar staat de vereniging nu, waar wil ze over tien jaar staan en hoe komt ze daar?

De gemeente Maassluis zegt verheugd te zijn dat zoveel organisaties zich hebben verdiepen in Maatschappelijk Verantwoord Verenigen. Vanaf september 2013 krijgen andere organisaties opnieuw de mogelijkheid om aan de slag te gaan met MVV.

Categorieen:
Maassluis Algemeen