Archief

VVD stelt vragen over Hoeks Licht

De Hoekse VVD-fractie heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente vragen gesteld over de onlangs opgerichte Stichting Hoeks Licht. Deze Stichting verzorgt in 2014 een expositie over het 150-jarig bestaan van Hoek van Holland. "Het is een goede zaak dat er aandacht wordt besteed aan deze mijlpaal. Wel zijn er voor onze fractie nog veel onduidelijkheden als het gaat om de eventuele rol van de deelgemeente", aldus VVD-fractielid Frans van der Stelt.

De deelraad heeft 25.000 euro gereserveerd voor de viering van het 150-jarig bestaan. "Wordt dit bedrag nu volledig naar de Stichting overgemaakt en als dat zo is, welke voorwaarden heeft het dagelijks bestuur hier dan aan verbonden?", aldus Van der Stelt.

De VVD zet ook vraagtekens bij de vergunningsprocedure. De expositie zal worden gehouden in een tijdelijk paviljoen op het strand. Het verkrijgen van een tijdelijke vergunning is enorm lastig. "Je hoeft hierbij alleen nog maar eens terug te denken aan de situatie rondom de tijdelijke verplaatsing - enige jaren geleden - van de manege (HPPC) naar de Prins Hendrikweg. Iets wat door wet- en regelgeving uiteindelijk onmogelijk bleek", betoogt Van der Stelt.