Handbal: Quintus moeizaam gelijk tegen E&O

Quintus heeft in het uitduel tegen Palsgroep/E&O gelijkgespeeld. De Heulse ploeg was de betere ploeg, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat Arjan Stuiver drie seconden voor tijd de gelijkmaker binnenschoot: 27-27.

E&O opende sterk en nam een 4-2 voorsprong na vijf minuten spelen. Nadat Quintus de dekking op orde had en aanvallend alle puzzelstukjes goed vielen, kwam de ploeg op stoom en dat betekende bij 4-5 de eerste voorsprong. Langzamerhand bouwden de bezoekers in Emmen de voorsprong uit. Na de eerste helft leidde Quintus met 16-13. Eigenlijk vergat Quintus in de laatste fase van het eerste bedrijf de voorsprong te vergroten. Opvallend was het verdedigen van Niels van Lier. De A-junior hield meer dan een helft routinier Huizing van scoren af.

Na de pauze ontstond een spannend handbal gevecht waarin de scheidsrechters soms warrig floten en vooral in de slotfase strenger hadden moeten optreden tegen de Emmense defensie. Quintus wist geruime tijd de voorsprong te behouden. Marco Woltersom redde tegen zijn voormaligeploeg een aantal keren prima. Langzamerhand viel de Heulse ploeg aanvallend terug en dat kostte te veel tegendoelpunten. Na 23-23 kwam E&O eindelijk weer op voorsprong. De veerkracht was groot aan Heulse zijde en de ploeg wist aan te haken. In de laatste minuut kreeg E&O de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, echter de brak van Van Schie ging naast. In een boeiende slotminuut kreeg Quintus negen seconden voor tijd de laatste vrije bal mee. Uiteindelijk haalde Arjan Stuiver de trekker over en bezorgde Quintus in ieder geval een terecht punt. Geert Hinskens scoorde zes keer gevolgd door Arjan en Roals Stuiver die beiden vier keer scoorden.

De Heulse ploeg lijkt bijna zeker van het bereiken van de kampioenspoule. De huidige nummer zes heeft het gemakkelijkste programma van de eerste zeven ploegen met wedstrijden tegen Swift, HARO en Hercules voor de boeg. Hierdoor kan Quintus nog sterk stijgen op de ranglijst om extra bonuspunten mee te nemen in de kampioenspoule.