Archief

'Graag eigen winkelstraat schoonhouden'

De gemeente Westland doet in een brief een beroep op winkeliers en exploitanten van horecagelegenheden om in de weekeinden de omgeving van hun bedrijf op orde te brengen. Daarbij wordt gesproken over het legen van overlopende prullenbakken en het opruimen van zwerfvuil.

Als gevolg van ingrijpende bezuinigingen op het onderhoud van de buitenruimte voert de gemeente met ingang van dit jaar geen weekeindeschoonmaak meer uit in de centra. Om de centra leefbaar te houden, wordt daarom een beroep op de betrokken ondernemers gedaan.

De bezuiniging op de buitenruimte maakt deel uit van het pakket van maatregelen dat de gemeenteraad in november jl. heeft vastgesteld. Naast het vervallen van de weekeindeschoonmaak in de winkelcentra, worden ook graffiti (op aanstootgevende teksten na) en kauwgom niet langer verwijderd. Doordeweeks wordt door de gemeente nog wel gewoon schoongemaakt.

In publicaties op de gemeentelijke website en in diverse media heeft de gemeente aandacht gevraagd voor de consequenties van de bezuinigingen op de buitenruimte. "De bezuinigingen maken het voor de gemeente noodzakelijk een groter beroep te doen op de eigen verantwoordelijkheid van bewoners en bedrijven, als het gaat om de kwaliteit van hun leefomgeving", aldus de gemeente in de brief.

Categorieen:
Westland Algemeen