Archief

Gemeente neemt maatregelen Zandheullaan

De gemeente Westland heeft de betrokken aannemer opdracht gegeven om maatregelen te nemen om de gevaarlijke situatie rond de Zandheullaan in Honselersdijk aan te pakken. De berm van de onlangs opnieuw geasfalteerde weg is opgevuld met een baggerachtige substantie. Deze blubber wordt door uitwijkende vrachtwagens over de weg 'gesmeerd', wat tot spekgladde situaties leidt.

De aannemer gaat de weg frequenter controleren en zo nodig vaker de blubber van de weg afvegen. Woensdag is er extra zand aangebracht om de berm te versterken. De gemeente laat weten, dat het volgens de aannemer tijd nodig heeft voordat de grond is ingeklonken en daardoor steviger is. In het voorjaar wordt aan de zijkanten van de weg belijning aangebracht.

Dinsdagavond kon een automobilist ternauwernood voorkomen, dat een onderuit gaande scooter tegen zijn wagen klapte. Van het betrokken echtpaar van middelbare leeftijd, moest de man naar een ziekenhuis worden vervoerd. Er werden direct vragen over de situatie op de Zandheullaan gesteld aan wethouder Meijer tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.