Archief

Drie woninginbrekers gepakt in Monster

De politie heeft woensdagochtend in Monster drie mannen van 32 jaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie werd gewaarschuwd door bewoners van de Sweelinck, dat enkele mannen zich verdacht gedroegen in de straat.

Doordat de politie werd gebeld via 1-1-2, werd al snel een auto met twee personen op de Molenweg gesignaleerd. Een derde persoon liep op dat moment bij de auto vandaan. Omdat de drie mannen verschillende verklaringen hadden over hun aanwezigheid en het aantreffen van verdachte goederen in de auto, werden zij aangehouden.

De goederen bleken afkomstig van een inbraak in een woning in 's-Gravenzande. Naast deze spullen lagen in de auto ook inbrekerswerktuigen en handschoenen. Alle goederen zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek.

Aan omwonenden is door de politie het volgende BurgerNet-bericht gestuurd: "Wie heeft vandaag tussen 7.00 uur en 12.00 uur drie mannen gezien in een groen/blauwe Opel Corsa met Nederlands kenteken, die zich wat verdacht gedroegen. Deze zijn aangehouden i.v.m een inbraak. Mogelijk hebben ze bij u in de buurt ook ingebroken of getracht dit te doen. Heeft u braakschade bel ons even."