Archief

'Zandheullaan levensgevaarlijk'

Op de Zandheullaan in Honselersdijk, de parallelweg bij de Veilingroute richting de Lange Broekweg, is een zeer gevaarlijke situatie ontstaan. De berm van de onlangs opnieuw geasfalteerde weg, is opgevuld met een baggerachtige substantie. Deze blubber wordt door uitwijkende vrachtwagens over de weg 'gesmeerd', wat tot spekgladde situaties leidt. Dinsdagavond rond 18.00 uur ging het mis.

Rijdend over de Zandheullaan zag de bekende Westlander Jack van der Ende een scooter op zich afkomen, voelde aan dat het mis zou gaan en begon af te remmen. De scooter, met daarop een echtpaar van middelbare leeftijd, ging onderuit, terwijl Van der Ende met zijn auto de berm ingleed. "De man raakte bij die glijpartij bewusteloos en is door de ziekenauto meegenomen naar het ziekenhuis", aldus Van der Ende.

Van der Ende bracht de ernst van de situatie onder de aandacht van de gealarmeerde politie. "Haal die bagger zo snel mogelijk weg, want dit is levensgevaarlijk", had hij tegen de agenten gezegd.

Later die avond werd de situatie op de Zandheulllaan ook aan de orde gesteld in een commissievergadering van de gemeenteraad. Peter Voskamp van de LPF vroeg wethouder Meijer om directe aandacht voor deze kwestie, die vooral voor fietsers een groot probleem is. Voskamp kreeg bijval van Jan de Nooy van GemeenteBelang Westland. "Het is daar echt levensgevaarlijk. Kleinkinderen van mij zijn daar ook al de kant ingegleden."