Archief

Sporthal De Pijl wil deze zomer verbouwen

Het bestuur van sporhal De Pijl in Naaldwijk wil deze zomer verbouwen. Dat meldde een bestuurslid maandagavond aan de Westlandse gemeenteraad. Om te kunnen renoveren, is wel nog een krediet van 500.000 euro nodig, waarvoor de gemeente garant zou moeten staan.

Een meerderheid van de raad stemde toe, maar enkele fracties gaven weerstand. Met name LPF Westland en de VVD zien haken en ogen. Zo willen deze fracties zien dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de exploitatie.

Renovatie van De Pijl is hard nodig, want vanaf 2005 is er geen onderhoud meer aan het gebouw gepleegd. Het is de bedoeling dat onder meer de gevels worden aangepakt, dat er wordt geïsoleerd en dat de bergingsruimten worden uitgebreid.

De toekomst van De Pijl kwam sinds 2011 in het geding toen een grote huurder, het Flora College, afhaakte toen het een eigen hal kreeg. De bezettingsgraad voor overdag zakte toen tot pakweg 50 procent. Inmiddels is deze weer gestegen tot 70 procent. De verwachting is dat de sporthal voldoende inkomsten kan genereren om draaiende te blijven.