Archief

Overvaller cafetaria dreigde met vuurwapen

De verdachte die zondagavond cafetaria Papaya in Kwintsheul overviel, gebruikte een vuurwapen om een medewerker te bedreigen. De in het donker geklede verdachte liep rond 20.15 uur de cafetaria binnen en eiste onder bedreiging van het vuurwapen geld. De medewerker rende op de verdachte af, waardoor hij in verwarring raakte en de benen nam.

De 39-jarige medewerker uit Kwintsheul zette de achtervolging in. Hij rende achter de verdachte aan in de richting van de Kerkstraat richting de Elzenhove waar hij de verdachte uit het oog verloor. Op basis van het signalement gingen agenten op zoek naar de verdachte. Een van de agenten keek onder de geparkeerd auto's aan de Lange Wateringkade waarop hij een persoon zich zag verstoppen in een steeg. De 15-jarige jongen uit Wateringen werd aangehouden.

De eigenaresse van de snackbar was een voor de snackbar geparkeerde auto met daarin drie personen opgevallen. Tijdens de zoektocht naar de overvaller zag de politie de auto met de drie in het donker geklede mannen rijden. De agenten gaven de bestuurder op de Heulweg in Kwintsheul een stopteken.

Zowel de bestuurder, een 19-jarige man uit Wateringen, als de twee inzittenden, een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 18-jarige man uit Wateringen, zijn aangehouden. De recherche van bureau Westland onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid bij de overval.