Handbal: ruime zege Verburch op VELO

De reserves van Quintus openden het nieuwe jaar met een zege op Alphadeur/Houten. In de Van der Voorthal eindigde het treffen in een 33-24 zege van de thuisploeg op de promovendus. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in Houten in een gelijkspel.

Door de overwinning pakte Quintus twee belangrijke punten om een gat te slaan met de nummer 13 van de ranglijst Univé/Achilles. Het verschil bedraagt nu vier punten. De achterstand op streekgenoot DIOS bedraagt nu vijf punten.

De return van het treffen tussen de reserves van Fiqas/Aalsmeer en DIOS is een prooi geworden voor de thuisploeg uit Aalsmeer. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen werd gewonnen door Aalsmeer.

In sporthal Bloemhof in Aalsmeer nam DIOS na een helft de leiding met 12-11. Na de pauze zette de thuisploeg de zaken recht en won met 25-22. Frank Snelder scoorde 8 keer en werd topscorer van zijn team. DIOS blijft vijfde op de ranglijst.

De eerste derby tussen VELO en Verburch is geëindigd in een zege voor de Poeldijkse runner-up. In de Velohal dicteerde Verburch de wedstrijd en leidde halverwege met 20-13. VELO kon geen vuist maken tegen de Westlandse opponent. Vooral Tessa van Zijl was een plaag voor de Wateringse ploeg. Zij was verantwoordelijk voor bijna de helft van Poeldijkse ploeg. De zege voor Verburch was ruim met 38-24.

Verburch behaalde door deze zege de derde uitoverwinning van het seizoen uit vijf beurten. Alleen koploper United Breda en de nummer drie Leudal waren buitenshuis te sterk voor de Poeldijkers. De Poeldijkse ploeg blijft druk houden op koploper United Breda.

VELO leed de vijfde nederlaag van het seizoen en de derde nederlaag in een thuiswedstrijd. In Wateringen won VELO alleen van Origene/Ventura en Hellas 2. De Wateringse dames blijven in de middenmoot.