Handbal: winst Quintus, nederlagen teams Westlandia

Eredivisie

Dames

De opening van het nieuwe jaar was een zware bevalling voor Quintus. De dames hadden moeite om het juiste ritme te vinden tegen degradatiekandidaat GoConnectIt/Fortissimo. De eerste wedstrijd van het seizoen was nog een doelpuntenfestijn (34-22 voor Quintus), maar voor de doelpunten hoefden de toeschouwers niet te komen in de Van der Voorthal. De Heulse ploeg won met een magere 23-16 na een 10-7 voorsprong bij rust. De uitslag doet vermoeden dat de thuisploeg weinig kansen kon creëren, het tegendeel was waar. Quintus kreeg veel mogelijkheden tegen de Cothense ploeg alleen scoren uit de vele vrije kansen was niet besteed aan de thuisploeg. Verdedigend stond Quintus goed waardoor Fortissimo niet echt dreigend dichterbij kon komen en de marge gedurende de tweede helft vaak rond de vijf doelpunten was.

Door de zege blijft Quintus samen met Hellas op een gedeelde vierde plaats staan en heeft het met nog vijf wedstrijden te gaan nog uitzicht op de beoogde derde plaats. Streekgenoot Hellas won na de trainerswissel van kampioenskandidaat VOC. Voor Quintus komen nu drie cruciale wedstrijden aan wil de Heulse ploeg als derde of als vierde eindigen. Donderdag volgt het treffen met Hellas, twee dagen later gaat de ploeg op bezoek bij Westfriesland/SEW en de dinsdag daarop komt Handbal Venlo naar Kwintsheul. De Heulse ploeg zal minimaal vier punten uit drie wedstrijden moeten halen om derde of vierde te worden.

Westlandia opende het nieuwe jaar met een ruime nederlaag in sporthal De Pijl. Kampioenskandidaat DSS was duidelijk te sterk voor de promovendus: 25-36. Het was de grootste nederlaag van het seizoen voor de Naaldwijkse ploeg. Opvallend omdat de eerste confrontatie tussen beide ploegen met 31-30 werd gewonnen door Westlandia. DSS liet zien dat het de punten mee wilde nemen naar Heemskerk en domineerde de wedstrijd. Westlandia speelde niet goed en moest al snel in de achtervolging op de bezoekers. Het lukte niet om dit recht te zetten daarvoor was DSS de betere ploeg. DSS had bij rust een voorsprong van zeven doelpunten (13-20). Na de pauze konden de bezoekers de marge verder uitbouwen. Door de zege blijft DSS in het spoor van de koplopers. Stefanie van Dalen werd topscorer met acht doelpunten.

Heren

Hoofdklasse D

Westlandia begon het nieuwe jaar met een onnodig verlies tegen EHC. In sporthal De Fluit in Leidschendam won Eridos-Hios-Combinatie de topper tegen de Naaldwijkse ploeg. De thuisploeg gaat door de 29-25 zege op Westlandia in punten over de Naaldwijkers heen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt. Bij winst had Westlandia het gat met EHC naar drie punten kunnen tillen. Westlandia loopt door de nederlaag averij op in strijd om het kampioenschap.

Terry Zuijderwijk werd weer de topscorer van zijn ploeg met negen doelpunten. Dit kwam mede door goed teamwerk om hem in scoringspositie te krijgen.