Archief

Minder vuurwerkschade in de regio

Over het algemeen is er in onze regio bij de jaarwisseling minder schade door vuurwerk ontstaan dan bij het begin van 2012. Desgevraagd schat de gemeente Midden-Delfland, dat zij nu rond de 7.000 euro aan schade heeft opgelopen in de openbare ruimte. Vorig jaar hadden vandalen alleen al in Schipluiden voor minimaal 18.000 euro aan schade veroorzaakt.

Een woordvoerder laat weten dat tijdens afgelopen jaarwisseling de speeltuinen geen schade hebben opgelopen. Dit kan mogelijk te maken hebben met de campagne die de gemeente heeft gevoerd. Er mocht geen vuurwerk in en rondom speeltuinen worden afgestoken.

Ook een lichte daling voor Hoek van Holland. Deelraadvoorzitter Hestia Reukema laat weten, dat er dit jaar voor circa 5.000 euro aan schade is toegebracht. Vorig jaar was dit ruim 6.500 euro.

Medewerkers van de gemeentewerf in Maassluis zeggen, dat het er op lijkt dat ook in Maassluis tijdens deze jaarwisseling minder schade is aangebracht. Er zijn zeker negen afvalbakken van de gemeente en een bushokje in Maassluis West vernield. De exacte cijfers verwacht de gemeente volgende week.

Gemeente Westland kon nog niks zeggen over eventuele schade. De gemeente denkt nog zeker enkele weken nodig te hebben om alles te inventariseren.