Archief

In voorbije jaar 48 Westlandse records geboekt

Er zijn in het afgelopen jaar 48 Westlandse sportrecords gevestigd, geƫvenaard of scherper gesteld. Dat zijn er 13 meer dan in 2011. De stijging is grotendeels toe te schrijven aan de dadendrang van atleet Marco Bronswijk. De 's-Gravenzandse 45-plusser was goed voor 17 verbeteringen op werponderdelen en verbeterde ook nog het record op de werpvijfkamp.

Bij de atletiek kwamen ook in 2012 hofleveranciers als Wim Scholtes en Carla Ophorst in beeld met nieuwe records, alsmede Thomas Poesiat, die zowel op de baan (2.000 meter) als op de weg (10 en 15 km ) voor verbeteringen tekende. De nieuwe 70-plusser Joop Raaphorst uit 's-Gravenzande zette vier records op zijn naam.

Hordeloper Niko Zuidema zorgde in de openlucht voor verbeteringen op de 110 en de 400 meter horden en was afgelopen jaar de enige atleet, die indoor tot nieuwe Westlandse records kwam. De Monsternaar verbeterde twee keer het record op de 60 meter horden.

Bij het schaatsen tekende Frank Hermans voor alle vijf verbeteringen van de streekrecords. De Schipluidenaar deed dat tweemaal op zowel de 1.500 als de 5.000 meter en stelde vlak voor de jaarwisseling, tijdens het NK Allround, het record op de 10.000 meter scherper.

Alle records zijn te zien op de website: www.westlandserecords.nl