Archief

Burgers geëerd tijdens nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Maassluis zijn woensdagavond twee inwoners geëerd. Chris Kalkman, voorzitter van De Rode Mijter, kreeg uit handen van burgemeester Karssen de Chapeau. Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een inwoner die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de gemeenschap. Karssen prees Kalkman en alle vrijwilligers van de stichting voor hun inzet om van de Sinterklaasintocht elk jaar weer een groot feest te maken voor iedereen.

Oud-hoofdredacteur van weekblad De Schakel, Piet de Groot, kreeg de Erespeld der gemeente Maassluis opgespeld. "Onze trouwe Schakel komt in andere handen en Piet de Groot gaat afscheid nemen van die mooie krant. Het is gek, maar we vonden allemaal dat die Schakel ook een beetje van ons was", zei Karssen.



In zijn nieuwjaarstoespraak kwam onder meer de toekomst van Maassluis naar voren. De gemeente hoopt binnenkort de 32.000ste inwoners te mogen verwelkomen. Signalen vanuit Den Haag over schaalvergroting houden de gemeente scherp. "De zelfstandigheid van Maassluis blijft voor ons een groot goed; waarbij samenwerking met andere gemeenten meer efficiency kan bieden", aldus Karssen.



Het gaat volgens de burgemeester goed met de veiligheid in de stad. "Dat is echter geen reden om het nu rustig aan te gaan doen", aldus Karssen. "De inzet van alle partijen is onveranderd gericht op het terugdringen van de criminaliteit en het bevorderen van de veiligheid in de wijken." In verband met de komst van de Nationale Politie sprak hij een wens uit. Karssen wil dat het politiebureau in Maassluis op vaste uren weer toegankelijk wordt voor de burgers.

Categorieen:
Maassluis Algemeen