Archief

Westland: aanzienlijk minder aanhoudingen

De jaarwisseling is in het Westland rustig verlopen, zo meldt de politie. In totaal moesten zes mensen mee naar het bureau, drie van hen zitten nog vast. Vorig jaar hield de politie nog 25 personen aan. Het aantal woninginbraken was tijdens de jaarwisseling wel opvallend, twaalf in totaal.

Op het moment dat de brandweer om 1.30 uur een vuurstapel bij het Zandeveltpark in 's-Gravenzande ging blussen, liep een groepje van drie personen de politie voorbij. Eén van hen, een 19-jarige man uit 's-Gravenzande, vond het nodig de politie te beledigen. De man werd hiervoor aangehouden en zit nog vast.

Een 14-jarige jongen uit Monster liep in de middag voorafgaand aan de jaarwisseling lichte verwondingen op. Hij werd rond 14.30 uur in de buurt van een sportvereniging aan de Jan Steenstraat belaagd met vuurwerk. De jongen kon een duidelijke omschrijving geven van zijn belager, zo kon de politie even later de 19-jarige verdachte aan de Molenstraat aanhouden. Hij kon de jaarwisseling in een politiecel doorbrengen en zit nog vast voor verhoor.

De politie hoorde om 22.30 uur in de omgeving van het Slangekruid in Monster een dusdanig harde knal, dat dit wel met zekerheid afkomstig moest zijn van illegaal vuurwerk. In de directe omgeving troffen agenten twee 16-jarige jongens aan. Eén van hen was inderdaad in het bezit van illegaal vuurwerk en had een open fles alcohol bij zich. Beide jongens zijn aangehouden en kort voor de jaarwisseling weer vrijgelaten. De 16-jarige jongen die in het bezit was van illegaal vuurwerk en alcohol kreeg hiervoor twee bekeuringen.

In de nieuwsjaarsnacht was het opnieuw raak bij zwembad De Waterman in Wateringen. Daar werd kort na 1.30 uur brand gemeld bij de entree. In de nacht van vrijdag of zaterdag was het kassahokje van het zwembad vernield. Een groep jongeren zou toen van het hokje een ruit hebben ingeslagen en getracht hebben om brand te stichten.

Op de J.H. van Kingsbergenstraat in De Lier trof de politie een dronken man in de bosjes aan. De 31-jarige man was niet aanspreekbaar, wilde niet meewerken en kon zich niet legitimeren. Gezien zijn gedrag en de weersomstandigheden hielden de agenten de man aan en namen hem mee naar het bureau. Toen zijn vriendin zijn legitimatiebewijs bracht, mocht de dronken man met een proces verbaal voor openbare dronkenschap op zak naar huis.