Archief

Maasdijkse leerlingen bakken Serious Request Broodjes

Dertig leerlingen van groep zes van basisschool De Zevensprong in Maasdijk bakken maandag 10 december de eerste Serious Request Broodjes. Dat gebeurt bij de plaatselijke bakkerij Vreugdenhil.

Het is de aftrap van een landelijke actie ten behoeve van het Glazen Huis van 3FM. Drie deejays zitten in Enschede zonder eten zes dagen in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het thema dit jaar is 'het terugdringen van babysterfte'. Van ieder broodje gaat 1 euro naar het doel van de 3FM actie.

Het Serious Request broodje is een cranberry-mueslibroodje in de vorm van een knoop. Het is gemaakt op basis van een deeg voor mueslibrood, gevuld met cranberries, noten en rozijnen en afgewerkt met abrikozenmoes en suikernibs. Het broodje wordt verkocht in een speciale verpakking.

Het idee komt van bakker Peter Dunselman uit Den Helder. Hij had plannen voor een dergelijk initiatief in zijn eigen regio. In overleg met bakkerijgrondstoffen fabrikant Zeelandia is het plan ontstaan om bakkers in heel Nederland met dit initiatief mee te laten doen.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen