Archief

Met zijn allen aan tafel tegen eenzaamheid

In Maassluis kan iedereen tijdens de Week tegen de Eenzaamheid, van woensdag 26 september t/m 5 oktober, elke dag op een locatie aanschuiven en gezamenlijk eten. Hiermee sluit Maassluis aan bij een landelijk initiatief. in diverse gemeenten gaat in die week het zelfde gebeuren. Al die eettafels bij elkaar moeten dan de denkbeeldige 'Langste tafel van Nederland' gaan vormen.

In Maassluis werken Seniorenwelzijn, Maasdelta Groep Maassluis, VraagRaak, STOED, Vluchtelingenwerk, Argos Zorggroep en basisschool De Westhoek samen om iedere dag in deze week op een locatie in Maassluis een maaltijd aan te bieden. Deze maaltijden zijn gratis toegankelijk voor iedereen die het leuk vindt om een keer niet alleen te eten. Leeftijd speelt geen rol.

De eettafels zijn niet alleen voor de eenzame mens. Bij de eettafels wordt namelijk ook 'gekoppeld'. Iedereen kan aangeven welke vraag hij of zij heeft, bijvoorbeeld: samen met iemand wandelen. En is het ook mogelijk hulp aan te bieden.

Op 26 september wordt het evenement om 11.00 uur geopend met een brunch bij STOED aan de P.C. Hooftlaan 11a. Op de dagen erna vinden verschillende maaltijden plaats: van brunch tot lunch, via pannenkoeken naar een echt Captain's dinner.

Kijk voor alle locaties en hoe aan te melden op de website www.komdedeuruit.nl.

Categorieen:
Maassluis Algemeen