Archief

Impasse Bertus Bliek doorbroken

Woningbouwvereniging Hoek van Holland en zorginstelling Humanitas aan Zee hebben elkaar toch weten te vinden waar het gaat om de nieuwbouw van het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland. Dat liet directeur Bas Molenaar van de woningbouwvereniging vrijdagmorgen weten op WOS Radio.

Halverwege maart bemiddelde de Rotterdamse wethouder Karakus tussen beide partijen, omdat elk zijn eigen plan had gemaakt over de toekomstige nieuwbouw. Die poging moest een einde maken aan tien jaar gesteggel. Er is nu overeengekomen dat het plan van de woningbouwvereniging als basis zal dienen, maar dat ook de wensen van Humanitas daarin gerealiseerd moeten worden.

Voordat de plannen geconcretiseerd kunnen gaan worden, moet er eerst nog een financiële afwikkeling plaatsvinden. Dit omdat beide partijen de afgelopen jaren flink geïnvesteerd hebben. Gehoopt wordt dat beide partijen een dezer weken hun handtekening onder dat akkoord kunnen plaatsen.

Hans Koster, directeur van Humanitas aan Zee, laat weten dat hij het jammer vindt dat de zaak zo lang heeft gespeeld. "'Maar nu moet er echt een oplossing komen, want anders is uiteindelijk de Hoekse inwoner de dupe", laat hij weten.