Archief

Buurtpreventie Maassluis stapje dichterbij

In een commissievergadering hebben Maassluise gemeenteraadsleden het college van B en W schoorvoetend de ruimte gegeven om met een definitief voorstel voor buurtpreventie te komen. Met name de financiële onderbouwing was volgens sommige leden niet voldoende.



Zo verbaasde onder anderen fractievoorzitter Van Baalen van de PvdA zich over de hoge kosten. Om het project te starten, is volgens het college 50.000 euro nodig. En dan bestaat het preventieteam nog maar uit één ploeg en een coördinator. De PvdA vroeg zich af of het niet wenselijker is om direct met meerdere teams te beginnen, zodat de verhoudingen meer in balans zijn. Woordvoerder Pasterkamp van de VSP gaf als voorbeeld, dat er in Bergen op Zoom wordt gewerkt met 20 ploegen van in totaal 650 mensen en één fulltime coördinator voor rond de 100.000 euro per jaar.



Het college van Maassluis wil echter eerst met een klein team beginnen in één buurt. Als na evaluatie blijkt dat het een succes is en er in meerdere wijken vraag is naar buurtpreventie, kan het project alsnog uitgebreid worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen