Archief

Compromis tussen woontorens en gemeente

De Verenigingen van Eigenaren van de woontorens Elbe en Furie in Maassluis hebben met de gemeente afgesproken de naam alleen nog intern te gebruiken en geen naamsvermelding op de torens te plaatsen. In de communicatie naar buiten toe zal alleen het adres worden gebruikt.

Deze afspraken zijn donderdag gemaakt, omdat de namen van deze woontorens overeenkomen met de straatnamen Elbe en Furie elders in de wijk en met twee sleepschepen. Veel bewoners van de torens hebben echter namen van de torens Elbe en Furie omarmd en hechten eraan dat deze behouden kunnen worden.

De namen kunnen echter leiden tot verwarring bij bezoekers en leidden eerder al een keer tot verwarring bij de politie na een melding van een ongeval. Vandaar dat de gemeente had gevraagd om de naam niet meer te gebruiken.

Door de Gemeenschappelijke Meldkamer van de hulpdiensten is overigens bevestigd, dat zij in de naamgeving geen probleem ziet, omdat zij niet werkt met namen van objecten. Bij een incident zal de Meldkamer altijd vragen om adresgegevens.

Categorieen:
Maassluis Algemeen