Archief

Michel de Maat wint in Schipluiden

Michel de Maat is zaterdagmiddag winnaar geworden van de negende editie van de Midden-Delfland Halve Marathon. De inmiddels 50-jarige Vlaardinger finishte in 1.13.34. Ron van den Berg uit Maassluis werd tweede, op een achterstand van 1 minuut en 16 seconden.

Bij de vrouwen zegevierde Marieke Bourquin-Boekestijn. De Maassluise hardloopster is daarmee de eerste vrouw die de Midden-Delfland Halve Marathon voor de tweede maal op haar naam heeft geschreven, want in de eerste acht edities ging er nimmer een loopster op herhaling. Bourquin, die in 2006 had gewonnen in 1.25.30, liet nu 1.26.05 afdrukken. Zij had daarmee 5 minuten en 21 seconden voorsprong op Yvonne van den Berg uit Naaldwijk.

De Midden-Delfland Halve Marathon 2012 vormde tevens de finaleloop van de het allereerste Allround Computer Service Halve Marathon Circuit, dat ook de halve marathons van Monster, Vlaardingen en Maassluis omvatte. De rekenformule gaf als uitkomst, dat Michel de Maat winnaar bij de mannen werd, met een andere 50-plusser, Maarten de Jong uit 's-Gravenzande, als tweede en 45-plusser Gerard de Lange uit Maassluis als derde.

Bij de vrouwen werd de Monsterse Francis Schinkel (45-plus) klassementswinnares, met Marieke Bourquin (seniore) als tweede en de Vlaardingse Monique Leentvaar (40-plus) als derde.

Op de kortere afstand van ruim 10,5 kilometer snelde Mike Barsaiyan (24) uit 's-Gravenzande naar de finish in 34.03. Sjoerd van Marrewijk uit Kwintsheul werd tweede, met een achterstand van 1 minuut en 20 seconden.

Bij de vrouwen verraste de Naaldwijkse Ellen Grimbergen vooral zichzelf, door na een jaar van tobben te zegevieren in haar eerste echte wedstrijd: 46.47. Ook nog lang niet op haar normale niveau is Corina Voorn uit Den Hoorn, die als tweede over de streep kwam, na 49.41.