Archief

Stadsgewest wil lijn 27 schrappen

Stadsgewest Haaglanden wil buslijn 27, die rijdt tussen Wateringen en ziekenhuis Leyenburg, opheffen. Dit staat in het openbaar vervoervoorstel voor 2013. Volgens het stadsgewest in de lijn niet rendabel. Op maandag tot en met vrijdag worden er dagelijks gemiddeld maar 234 mensen vervoerd. Dat zijn er 4 per rit.

De Wateringers hebben in de optiek van het stadsgewest nog voldoende alternatieven om al dan niet met een overstap het ziekenhuis te bereiken. Dat kan onder meer via buslijn 30 of de tramlijnen 16 en 17.

Verder wordt voorgesteld de dienstregeling van de lijnen 31 en 35 aan te passen. Op het traject tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande zal vanaf 2013 nog maar een keer per uur een bus rijden op zaterdagavond en op zondag. Dat geldt ook voor lijn 35 tussen Den Haag en Hoek van Holland.

Het voornemen is ook om de halte van lijn 421 bij Het Westerhonk in Monster te laten vervallen en het eindpunt van de lijn te verplaatsen naar kwekerij Haegheflor aan de OOrberlaan. Doorgaans stapt er volgens het stadsgewest maar een persoon in en zijn de meeste reizigers afkomstig van Haegheflor. In de nieuwe dienstregeling zullen ook enkele ritten in de ochtend en namiddag vervallen.

Het stadsgewest stelt verder voor om het materieel van lijn 38 in Midden-Delfland te veranderen. Er wordt nu met midi-busjes gereden, maar daarvan is de capaciteit te klein. Er zullen standaard aardgasbussen worden ingezet. Maar omdat de gemeente de route door Schipluiden wil handhaven, is aanpassing van diverse wegen wel nodig.

Het voorstel voor de dienstregeling 2013 staat op www.haaglanden.nl/inspraak. Iedereen kan van 29 februari tot en met 6 april 2012 een schriftelijke reactie op het voorstel indienen bij het Stadsgewest Haaglanden.