Archief

MSV'71 trekt Henk Boon aan

Henk Boon wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging MSV'71. De oefenmeester is daarmee de opvolger van de in december vertrokken Eric Tanis. Boon heeft een contract voor twee jaar getekend met de Maassluise voetbalclub.

Boon zou al meer dan tien jaar geleden aan de slag gaan als hoofdtrainer bij MSV, maar dat ging toen niet door vanwege een enkelblessure. Uiteindelijk kwam hij terecht als hoofdtrainer bij v.v. 's-Gravenzande. Niet lang daarna vertrok hij naar BVCB uit Bergschenhoek. Bij die club zwaaide hij tien seizoenen de scepter.

In 2010 startte hij bij de Hoekse voetbalvereniging HVC'10. Ondanks de successen bij die club, waarmee hij onder andere promoveerde naar de tweede klasse, kwam hij eind januari niet tot overeenstemming tijdens onderhandelingen over een contractverlenging. Boon wilde een meerjarig contract, maar daar ging de voetbalvereniging niet mee akkoord. "Onze financiële toekomst is onzeker en dat heeft natuurlijk vooral te maken met de nieuwbouw," wilde voorzitter Piet van der Wel daarover kwijt.

MSV kreeg lucht van het vertrek van Boon en zocht, ondanks achttien andere sollicitaties, zelf contact met de geboren Hoekenees. De 55-jarige trainer zal dit seizoen nog afmaken bij HVC'10. Het vlaggenschip van MSV'71 zal nog tot het einde van dit speeljaar onder technische leiding staan van Arnold Mohunlol.