Handbal: Westlandia gelijk met Verburch

Dames

Eredivisie

Quintus leed voor de tweede keer in de reguliere competitie een nederlaag tegen Succes Schoonmaak/VOC en verloor hierdoor de aansluiting met koploper SEW, dat verassend onderuit ging bij Loreal. In de Heulse sporthal speelde VOC agressiever dan de thuisploeg en leidde dan ook terecht met 15-10 bij rust. Na de pauze werd het verschil 20-12, waarna de Heulse ploeg toch het middel kreeg om VOC te bestrijden. Het werd een spannende slotfase waarin uiteindelijk VOC als terechte winnaar van het veld liep: 25-24.

De reserves van Quintus konden niet stunten tegen koploper Fiqas/Aalsmeer. In de Van der Voorthal kwam Aalsmeer met de schrik vrij. In de laatste seconde van de wedstrijd behoedde de keepster van Aalsmeer haar ploeg voor het eerste gelijkspel van het seizoen. Aalsmeer nam na de eerste 30 minuten een 13-11 voorsprong en wist de voorsprong nipt te behouden en won met 21-20. Quintus blijft vierde op de ranglijst.

Hoofdklasse B

Westlandia is naast koploper Verburch gekomen. In sporthal De Pijl wist de kampioenskandidaat het tweede team van Hellas te verslaan: 29-16. Verburch kwam niet in actie tegen Gemini. Een waterleiding in de thuishaven van de Zoetermeerse ploeg was gesprongen waardoor technische installaties buiten gebruik zijn. Westlandia en Verburch hebben 24 punten. De naaste achtervolgers United Breda en TGT/Ventura hebben één punt minder dan de Westlandse ploegen. Aanstaande zaterdag staat de derby Verburch tegen Westlandia op het programma.

Regioklasse C

Het derde team van Quintus ontving de reserves van Westlandia. In de Heulse sporthal behaalde Quintus de zevende overwinning van het seizoen: 25-21. De Naaldwijkse dames leden hun achtste competitienederklaag. Beide ploegen blijven in de middenmoot staan.

Regioklasse D

Het kampioenschap nadert en nadert voor VELO. In eigen hal won de Wateringse koploper voor de vijftiende keer dit seizoen. De reserves van DSS werden met een 38-17 nederlaag teruggestuurd naar Heemskerk. Bij rust was de wedstrijd al beslist in het voordeel van VELO: 15-6.

Heren

Beneluxliga

Quintus heeft haar debuut in deze competitie afgesloten met een overwinning. Achilles Bocholt werd verrassend in de Van der Voorthal met 32-31 verslagen. Eén dag eerder werd door de Heulse ploeg kansloos verloren van Initia Hasselt: 37-20. Quintus behaalde in vier internationale wedstrijden één overwinning (Achilles Bocholt), één gelijkspel (Red Boys Differdange) en twee nederlagen (Initia Hasselt en HC Berchem).

DIOS heeft geen uitzicht meer op rechtstreekse promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer/coach Richard Rijkens had nog een kleine kans, maar moest zelf alle wedstrijden winnend afsluiten en hopen op puntverlies van Hercules. De promovendus uit Den Hoorn leed in Waalwijk een 28-21 nederlaag tegen TTL/Tachos. Hercules won wel en heeft nu acht punten voorsprong op DIOS en is samen met de reservesvan Lions gedeeld koploper. Uit de eerste divisie kunnen alleen eerste teams promoveren naar de eredivisie.

De reserves van Quintus wisten te stunten in Limburg door de koploper te verslaan. De reserves van Limburg Lions werden met 20-18 verslagen. Door deze zege is de promovendus uit Kwintsheul bijna zeker van lijfsbehoud. Quintus heeft nog twee punten nodig uit de resterende zes duels om veilig te zijn.

Westlandia kon het verschil met EHC niet naar vier punten brengen. In een rechtstreekse confrontatie won EHC terecht van Westlandia. Beide ploegen hebben nu evenveel punten en staan in de middenmoot. De Naaldwijkers konden het niveau van een week eerder tegen de reserves van Gemini niet halen en zagen dat EHC na 60 minuten met een 31-22 overwinning van het veld stapte. EHC leidde bij rust al met 13-11.