Archief

Weg vrij voor bebouwing Woerdblokeiland

De weg is vrij voor de bebouwing van het Woerdblokeiland in Naaldwijk, waar onder meer de nieuwbouw van het verzorgingscentrum Pijletuinenhof moet komen. Dit is het gevolg van de woensdag gedane uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen de plannen was beroep ingesteld door Kinderdagverblijf Bim Bam, dat op 50 meter afstand van het te bouwen complex gevestigd is. Het plan voorziet in vier ronde woongebouwen met een variërende bouwhoogte van vier tot acht bouwlagen, waarin ongeveer 125 woon- en zorgappartementen gerealiseerd worden.

Bim Bam had onder meer geprotesteerd tegen de maximale bouwhoogte van 27 meter, omdat het niet zou passen bij de omliggende bebouwing. Het is evenwel een bewuste keuze van de gemeenteraad, dat met name het hoogste woongebouw een herkenningspunt vormt binnen de stedenbouwkundige structuur van Woerdblok en daarmee de entree van de wijk markeert. De Raad van State zag geen bezwaar.

In het nieuwe complex is ook de vestiging van een kinderdagverblijf voorzien. Volgens Bim Bam ontbreekt de behoefte aan extra kinderopvang en is onvoldoende rekening gehouden met haar belangen. Ter zitting van de Raad van State is door de gemeente aangevoerd, dat in Woerdblok veel jonge gezinnen wonen en er wachtlijsten voor kinderopvang bestaan.

Woningbouwcorporatie Arcade hoopt voor komende zomer met de bouw te beginnen en verwacht, dat het complex eind 2013 gereed kan zijn.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen