Archief

Tweede, herziene druk 'De Afrekening' in april

Komend jaar april verschijnt de 2e druk van het geruchtmakende oorlogsboek 'De Afrekening' van de in Maassluis opgegroeide Maarten van Buuren. In die herziene versie gaat de auteur in op de kritiek, die onder meer uit kringen van het Westlandse verzet op het boek is geleverd.

In 'De Afrekening' staan diverse schokkende onthullingen over de knokploeg onder leiding van de Westlandse tuinder Piet Doelman. Het boek, dat twee maanden geleden in een oplage van 5.000 exemplaren verscheen, is inmiddels nagenoeg uitverkocht.

Min of meer tegelijkertijd verschijnt een geheel nieuw boek van Van Buuren, met als titel 'In de schaduw van de oorlog'. Ook dit boek speelt in Maassluis en gaat over gewone mensen met ingrijpende oorlogservaringen die tot op de dag van vandaag geheim zijn gehouden.

Een van die verhalen betreft Anton van Gent, een melkboer die een belangrijke rol speelde bij de afscheiding van de vrijgemaakt gereformeerde kerk. Hij ging het conflict aan met de machtige gereformeerde kerk van Maassluis.