Archief

Goede seizoenshelft De Naald

WestlandTheater De Naald presteert dit seizoen tot nu toe boven verwachting. Dit blijkt uit cijfers over de eerste helft ervan. De bezettingsgraad van de voorstellingen in de grote zaal ligt op 77,3 procent, terwijl dat in het gehele vorige seizoen 70,5 procent was. Daarmee doet De Naald het een stuk beter dan het landelijke gemiddelde: daar is sprake van een vermindering van het theaterbezoek met 15 procent.

Directeur Nico Baars meldt blij te zijn de voorlopige resultaten: "In het licht van de landelijke ontwikkelingen is de bezetting bij de theatervoorstellingen in De Naald echt vrij bijzonder te noemen." Dat is zeker zo gezien de btw-verhoging op de podiumkunsten sinds 1 juli dit jaar.

Baars meent dat het succes is toe te schrijven aan het feit dat zijn voorstellingen ook in crisistijd betaalbaar zijn. Zo kost een kaartje tussen de 15 en 25 euro. "De zwaarste klappen vallen in het duurdere segment, bijvoorbeeld in de musicalsector. Daar zijn kaartjes vele malen duurder dan bij ons. Het publiek kiest er blijkbaar liever voor om een paar keer in De Naald langs te komen," aldus Baars.

Categorieen:
Algemeen