Archief

Genomineerden Casa Nova bekend

De genomineerden voor de ontwerpwedstrijd Casa Nova zijn bekend. Het gaat om een bouwplan voor de locatie in Schipluiden, waar nu nog het gemeentehuis van Midden-Delfland staat. Een van de zeven genomineerden is het architektenburo Van Rassel uit Maasland.

De wedstrijd is een initiatief van Stadsgewest Haaglanden om gevarieerde woonvormen onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van het thema 'Bouwen in een dorp: wonen om te leven'. Momenteel wordt langs de Gaag een nieuw gemeentehuis voor Midden-Delfland gebouwd. Zodra dat wordt betrokken, komt er ruimte om op de oude plek woningen te bouwen.

Van de 36 inzendingen zijn er 7 genomineerd. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een jury met onder andere Tineke van Nimwegen, wethouder Wonen Midden-Delfland, en Ab Abbinga, directeur woningcorporatie Wonen Midden-Delfland. De jury kiest ook de winnaar. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Op 5 maart 2012 worden tijdens het Woonvisiedebat Haaglanden de prijswinnaars en de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. Stemmen kan op www.haaglanden.nl/genomineerden.