Archief

Ministerie steunt migrantenhuisvesting

De rijksoverheid stelt financiële ondersteuning beschikbaar voor proefprojecten op het terrein van huisvesting van Europese arbeidsmigranten. Dit hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting aangekondigd.

Vooral in land- en tuinbouwgemeenten is er de laatste jaren een tekort aan tijdelijke huisvesting ontstaan door de snelle toename van het aantal arbeidsmigranten. Om diversiteit in woonconcepten voor tijdelijk wonen te stimuleren, gaan het ministerie en de stuurgroep vijf proefprojecten ondersteunen die als voorbeeld kunnen dienen.

Werkgevers, woningcorporaties, commerciële ontwikkelaars, gemeenten of arbeidsmigranten zelf, kunnen een projectvoorstel indienen. De geselecteerde projecten krijgen budget voor een haalbaarheidonderzoek. Daarnaast wordt de onderlinge kennisuitwisseling tussen de experimenten gestimuleerd.

Projectvoorstellen kunnen tot 29 februari worden ingediend. In maart start het haalbaarheidsonderzoek van de geselecteerde projecten, waarna deze in 2 jaar, met een uitloop tot 3 jaar, gerealiseerd moeten worden.

Categorieen:
Algemeen