Archief

Hondenbelasting Westland gaat door

De gemeenteraad van Westland is dinsdagavond akkoord gegaan met herinvoering van de hondenbelasting met ingang van het nieuwe jaar. De coalitie van GemeenteBelang Westland, CDA en Westland Verstandig verkreeg de steun van Progressief Westland en de ChristenUnie-SGP.

Het amendement van de fractie LEO 2.0 om de herinvoering uit te stellen tot 2013, dat steun verkreeg van LPF, VVD en D66, werd door eerder genoemde fracties verworpen. De herinvoering van de hondenbelasting in Westland, die begin 2008 is afgeschaft, is volgens het college nodig voor een sluitende begroting.

Het houden van een hond gaat inwoners van Westland vanaf 1 januari € 75,00 per jaar kosten. Voor extra honden wordt € 112,56 per hond gerekend. Het kenneltarief (gebaseerd op vijf honden) komt op € 525,00 per jaar.

Verder wil het college de vrijstellingen uit de modelverordening van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten overnemen, aangevuld met de vrijstelling voor het houden van een gehandicaptenhond in opleiding bij een gastgezin. Honden gaan pas drie maanden na hun geboorte meetellen voor de hondenbelasting, behalve als zij eerder het huishouden van de moederhond verlaten.

Categorieen:
Westland Algemeen