Archief

Geen renovatie Hoekse aula

De gemeente Rotterdam zal de aula aan de Kerkhoflaan in Hoek van Holland niet laten her- of verbouwen. Het bestuur zegt met het oog op de forse bezuinigingen op dit moment niet de financiële middelen te hebben om het capaciteitsprobleem op te lossen.

Hoewel het college van B en W zegt er van doordrongen te zijn dat modernisering en uitbreiding noodzakelijk zijn, komt hiermee een eind aan een traject dat in 2009 is ingezet. Dat werd bewandeld door de gemeente, deelgemeente, woningbouwvereniging Hoek van Holland, WMO-adviesraad en de Hoekse kerken.

Volgens berekeningen van de gemeente zou er voor een renovatie flink geïnvesteerd moeten worden, terwijl de opbrengsten vrij laag zijn. Dat komt door het geringe aantal uitvaarten en de zeer beperkte mogelijkheden voor multifunctioneel gebruik van de ruimte.

Hestia Reukema, voorzitter van de deelgemeente, betreurt het besluit van de gemeente: "De aula zal nooit een rendabele voorziening worden. Maar de gemeente heeft de verplichting tot voorzieningen te komen welke mensen de gelegenheid geeft om in de directe leefomgeving, en op een eerbiedwaardige manier, afscheid te nemen van een dierbare."

In verband met het onderzoek naar mogelijke nieuw- of verbouw van de aula, was het onderhoud aan de aula een aantal jaar uitgesteld. Nu de vernieuwing voorlopig niet realiseerbaar is, zal het onderhoud in 2012 gepleegd worden. De huidige gebruiker, Monuta, zal hierbij worden verzocht het interieur te moderniseren.